Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Konfitovaný králik s pomarančovým chutney

Ingrediencie

Na stehná:
4 ks králičieho stehna
12 plátkov slaniny
Soľ, čierne korenie
niekoľko vetvičiek tymiánu
1 kg husacej masti

Na chutney:
2 ks pomarančov
1 pol. lyžica masla
150 g čerstvých alebo mrazených brusníc
2 pol. lyžice trstinového cukru
100 ml jablkového muštu
50 ml suchého bieleho vína
1 ks celej škorice
4 ks badiánu
soľ a biele korenie

Na lokše:
1 kg zemiakov uvarených v šupke (ideálne deň vopred)
300 g hladkej múky
Soľ
husacia masť

Postup:

Králičie stehná deň vopred bohato nasolíme, preložíme vetvičkami tymianu, zakryjeme fóliou a necháme odpočinúť. Druhý deň oklepeme prebytočnú soľ. Každé stehno starostlivo zabalíme do plátkov slaniny. Rozohrejeme rúru na 80°C a v pekáči v nej rozpustíme husaciu masť. Obalené stehná do rozpustenej masti opatrne úplne ponoríme, pridáme aj vetvičky tymianu. Vrátime do rúry a necháme pri 80°C konfitovať asi 4-5 hodín až budú stehná mäkké. Na chutney si z pomarančov vykrojíme dužinu bez bielych blán. V panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu cukor a brusnice. Necháme spoločne karamelizovať. Pridáme korenie a biele víno, ktoré necháme vyvariť.

Potom pridáme vykrojené pomaranče, jablkový mušt a varíme dohusta. Na záver dochutíme soľou a bielym mletým korením. Na jemnom strúhadle si nastrúhame vychladené a olúpané zemiaky a zmiešame ich s múkou a štipkou soli. Na sporáku s rozpálime najlepšie liatinovú panvicu. Z cesta vyvaľkáme placky hrubé asi 3 mm, ktoré na panvici na sucho opekáme z oboch strán tak dlho, až sa budú tvoriť pľuzgiere. Po opečení ihneď potierame rozpustenou husacou masťou a držíme v teple. Pozor, s cestom treba pracovať rýchle. Pri dlhšom spracovaní môže začať rednúť. Pred servírovaním vyberieme opatrne mäkké stehná z teplej masti a necháme ich pod grilom alebo v prudko rozpálenej rúre opiecť do zlata. Servírujeme s lokšami a pripraveným chutney.

Postup:

Králičie stehná deň vopred bohato nasolíme, preložíme vetvičkami tymianu, zakryjeme fóliou a necháme odpočinúť. Druhý deň oklepeme prebytočnú soľ. Každé stehno starostlivo zabalíme do plátkov slaniny. Rozohrejeme rúru na 80°C a v pekáči v nej rozpustíme husaciu masť. Obalené stehná do rozpustenej masti opatrne úplne ponoríme, pridáme aj vetvičky tymianu. Vrátime do rúry a necháme pri 80°C konfitovať asi 4-5 hodín až budú stehná mäkké. Na chutney si z pomarančov vykrojíme dužinu bez bielych blán. V panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu cukor a brusnice. Necháme spoločne karamelizovať. Pridáme korenie a biele víno, ktoré necháme vyvariť.

Potom pridáme vykrojené pomaranče, jablkový mušt a varíme dohusta. Na záver dochutíme soľou a bielym mletým korením. Na jemnom strúhadle si nastrúhame vychladené a olúpané zemiaky a zmiešame ich s múkou a štipkou soli. Na sporáku s rozpálime najlepšie liatinovú panvicu. Z cesta vyvaľkáme placky hrubé asi 3 mm, ktoré na panvici na sucho opekáme z oboch strán tak dlho, až sa budú tvoriť pľuzgiere. Po opečení ihneď potierame rozpustenou husacou masťou a držíme v teple. Pozor, s cestom treba pracovať rýchle. Pri dlhšom spracovaní môže začať rednúť. Pred servírovaním vyberieme opatrne mäkké stehná z teplej masti a necháme ich pod grilom alebo v prudko rozpálenej rúre opiecť do zlata. Servírujeme s lokšami a pripraveným chutney.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!