Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Kotleta na rozmaríne s lyonskými zemiakmi a slaninou

Ingrediencie

800g kotlety s kosťou 
2 vetvičky rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
2 ks šalotky
olivový olej 

250g Bacon Premium
500g zemiakov
250g masla
3ks veľkej cibule 
1 zväzok petržlenu
soľ
čierne korenie

Postup:

Kotletu vyberieme z chladničky a necháme 20 minút v izbovej teplote. Osolíme, okoreníme a sprudka pečieme na olivovom oleji. Do panvice pridáme roztlačený cesnak, prekrojenú šalotku, rozmarín a maslo. Rozpusteným maslom mäso neustále prelievame a pečieme z každej strany cca 3 minúty. Potom mäso dáme aj s panvicou do rúry predhriatej na 120°C na cca 10 minút podľa výšky mäsa. Po vybratí z rúry necháme 5 minút odležať na doske.
 
Lyonské zemiaky
Zemiaky si nakrájame na tenké plátky, rovnako ako cibuľu a Bacon. Rozpustíme si zvyšok masla a nasekáme petržlen. Do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie ukladáme vrstvu zemiakov, cibule a slaniny na striedačku. Každú vrstvu premažeme rozpusteným maslom, posypeme petržlenom, osolíme a okoreníme. Na 1 hodinu zaťažíme miskou s vodou a potom pečieme v rúre pri 160°C cca 45 minút až 1 hodinu podľa výšky zemiakov.

Postup:

Kotletu vyberieme z chladničky a necháme 20 minút v izbovej teplote. Osolíme, okoreníme a sprudka pečieme na olivovom oleji. Do panvice pridáme roztlačený cesnak, prekrojenú šalotku, rozmarín a maslo. Rozpusteným maslom mäso neustále prelievame a pečieme z každej strany cca 3 minúty. Potom mäso dáme aj s panvicou do rúry predhriatej na 120°C na cca 10 minút podľa výšky mäsa. Po vybratí z rúry necháme 5 minút odležať na doske.
 
Lyonské zemiaky
Zemiaky si nakrájame na tenké plátky, rovnako ako cibuľu a Bacon. Rozpustíme si zvyšok masla a nasekáme petržlen. Do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie ukladáme vrstvu zemiakov, cibule a slaniny na striedačku. Každú vrstvu premažeme rozpusteným maslom, posypeme petržlenom, osolíme a okoreníme. Na 1 hodinu zaťažíme miskou s vodou a potom pečieme v rúre pri 160°C cca 45 minút až 1 hodinu podľa výšky zemiakov.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!