Krvavnice s plneným zemiakom

a restovanou zeleninou

Ingrediencie:

4 ks krvavníc
2cl slnečnicového oleja
2ks zemiakov typu B (väčšie kusy)
3cl creme fraiche/kyslá smotana
100g jarnej cibuľky (nadrobno)
50g slaniny (nadrobno)
soľ
čierne korenie
1 strúčik cesnaku (na plátky)
50g fazule
50g červenej cibule (na pásiky)
50g šampiňónov (na štvrtiny)
50g slaniny (na kocky)
50g kalerábu (na kocky)
soľ
čierne korenie

Postup

Zemiaky umyjeme a po dĺžke narežeme šupku dookola. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a dáme ich piecť do mäkka. Necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme na polovicu na mieste, kde sme si narezali šupku.

Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby šupka zostala neporušená. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečenú slaninu, creme fraiche, osolíme a okoreníme. Hmotu dobre premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Zemiaky zapečieme cca 8 minút v rúre.

Na panvici opečieme slaninu, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, fazuľu a kaleráb. Osolíme a okoreníme.

Krvavnice na miernom ohni opečieme na panvici.

Hodnotili 0 ľudí