Mexický hot dog

so Zaúdenou klobásou

Ingrediencie:

2 ks Zaúdenej klobásy Mecom
2 ks pečiva na hot dog
2 PL kukurice
2 PL červených fazuliek
1 paradajka
½ červenej cibule
1 chili paprička
štipka soli, olivový olej
3 PL kyslej smotany
5 ks jalapeňo papričiek
50 g strúhaného cheddaru alebo eidamu
olivový olej, soľ, korenie

Postup

Začneme prípravou jednoduchého mexického šalátu. Zmiešame si kukuricu, fazuľku, na kocky pokrájanú paradajku, nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájanú 1 menšiu chili papričku. Zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Na grile opečieme pečivo na hot dog, na ktoré hneď po dopečení položíme strúhaný syr, ktorý by sa mal vplyvom tepla roztopiť. Ogrilujeme Zaúdenú klobásu a po dogrilovaní nakrájame na šikmé kolieska.

Do pečiva so syrom potom uložíme mexický šalát, kolieska klobásy a dozdobíme krúžkami jalapeňo. Podávame s kyslou smotanou, ktorá výborne zneutralizuje pálivú chuť hot dogu.

5 Hodnotili 1 ľudí