Minestra

di lenticchie

Ingrediencie:

Na zeleninový vývar:
1 ks zeleru
2 ks koreňového petržlenu
4 ks mrkvy
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
½ póru
ligurček príp. hladký petržlen
soľ
čierne korenie
bobkový list
nové korenie
celé čierne korenie

Na polievku:
60 g údenej slaniny
150 g klobásy Chipolata
1 ks cibule
2 ks mrkvy
2 stonky stonkového zeleru
½ feniklu
150 g lúpaných paradajok
50 g červenej šošovice
olivový olej

Postup

Zeleninová polievka

Suroviny na vývar nahrubo nakrájame, zalejeme studenou vodou a pomaly privedieme do varu. Trochu osolíme, pridáme korenie a varíme na miernom ohni aspoň 60 minút a vývar zlejeme. V hrnci na oleji osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, pridávame postupne na hrubo nakrájanú mrkvu, cibuľu, stonkový zeler a fenikel. Všetko orestujeme, prihodíme klobásu nakrájanú na kolieska a nasekané paradajky. Zalejeme zeleninovým vývarom a pomaly varíme. Zhruba po 45 minútach pridáme premytú červenú šošovicu a varíme, kým šošovica nezmäkne. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s parmezánom alebo pecorinom.

Hodnotili 0 ľudí