Mini burger - Vieme čo vám chutí

Mini burger

Ingrediencie:

200g mletého hovädzieho mäsa 
1 lyžica posekaného tymiánu 
2 lyžice oleja 
4 malé celozrnné žemle s tekvicovými semienkami 
8 plátkov malých paradajok 
hrsť šalátu  
1 menšia cibuľa 
soľ 
čierne korenie 
8 lyžičiek tatárskej omáčky Hellmann’s

Postup

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho 4 placky s veľkosťou žemle, hrubé cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3 - 4 minúty (otočíme len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočívať a potom z oboch strán osolíme.

Na spodný diel namažeme po jednej lyžičke tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme šalát, paradajky. Namažeme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann´s, položíme mäso, koliesko cibule a prikryjeme hornou polovicou žemle.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí