Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Mini hot dog s Cisárskymi párkami a Baconom

Ingrediencie

1 balenie Cisárskych párkov Mecom Premium
1 balenie Bacon Mecom Premium
medová horčica
červená cibuľa
hot dogové žemle
soľ
čierne korenie
pažítka
olivový olej

Postup:

Uvarené Cisárske párky obalíme slaninou. Ugrilujeme ich zo všetkých strán do chrumkava. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Vrstvy cibule oddelíme.

Párok vložíme do žemle, polejeme medovou horčicou a posypeme prúžkami cibule.

 

Recept na mini hotdogové žemle (16ks)

250 ml mlieka

125 ml vody

50 g trstinového cukru

2 PL medu

7 g (balík) suchého droždia

2 strúčiky cesnaku

2 PL masla

500 g hladkej múky + extra múka na posypanie dosky

50 g sódy bikarbóny

sezam alebo špaldové otruby na posypanie

 

Teplé mlieko a vodu zmiešame s cukrom a medom, pridáme suché droždie a necháme odstáť asi 10 minút, kým sa droždie aktivuje. Maslo zohrejeme v panvičke, do ktorého pretlačíme strúčiky cesnaku. Krátko opražíme. Do kvásku pridáme cesnakové maslo a múku. Ručne alebo v kuchynskom robote vymiesime vláčne cesto. Cesto sa nesmie lepiť na steny nádoby. Podľa potreby môžeme prisypať trochu múky.

Vymiesené cesto rozdelíme na 16 rovnakých častí (každá má mať cca 60 g). Každú časť vytvarujeme do pevnej guľôčky. Dosiahneme to tak, že cesto držíme na mierne vlhkej pracovnej doske medzi palcom a prostredníkom. Krúživým pohybom a jemným pritláčaním cesta na doske vyformujeme guľôčku. Cesto uložíme na papier na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť. Potom nakysnuté guľôčky rukou jemne vyšúľame do podlhovastého tvaru rožka - s dĺžkou asi 7 cm. Necháme opäť prikryté kysnúť asi 30 minút.

Teplovzdušnú rúru si predhrejeme na 220 °C.

Vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu. Pomaly do vody nasypeme sódu bikarbónu, aby voda nevykypela. Postupne do vody vložíme rožky. Budú plávať na povrchu. Po 30 sekundách ich otočíme na druhú stranu a necháme opäť 30 sekúnd variť. Vyberieme ich na plech s papierom na pečenie. Posypeme sezamom alebo otrubami a spravíme 2 plytké priečne zárezy.

Pečieme 4 minúty v spodnej časti rúry, potom ich preložíme do vrchnej časti a dopekáme do zlatista asi ďalšie 2 minúty.

Postup:

Uvarené Cisárske párky obalíme slaninou. Ugrilujeme ich zo všetkých strán do chrumkava. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Vrstvy cibule oddelíme.

Párok vložíme do žemle, polejeme medovou horčicou a posypeme prúžkami cibule.

 

Recept na mini hotdogové žemle (16ks)

250 ml mlieka

125 ml vody

50 g trstinového cukru

2 PL medu

7 g (balík) suchého droždia

2 strúčiky cesnaku

2 PL masla

500 g hladkej múky + extra múka na posypanie dosky

50 g sódy bikarbóny

sezam alebo špaldové otruby na posypanie

 

Teplé mlieko a vodu zmiešame s cukrom a medom, pridáme suché droždie a necháme odstáť asi 10 minút, kým sa droždie aktivuje. Maslo zohrejeme v panvičke, do ktorého pretlačíme strúčiky cesnaku. Krátko opražíme. Do kvásku pridáme cesnakové maslo a múku. Ručne alebo v kuchynskom robote vymiesime vláčne cesto. Cesto sa nesmie lepiť na steny nádoby. Podľa potreby môžeme prisypať trochu múky.

Vymiesené cesto rozdelíme na 16 rovnakých častí (každá má mať cca 60 g). Každú časť vytvarujeme do pevnej guľôčky. Dosiahneme to tak, že cesto držíme na mierne vlhkej pracovnej doske medzi palcom a prostredníkom. Krúživým pohybom a jemným pritláčaním cesta na doske vyformujeme guľôčku. Cesto uložíme na papier na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť. Potom nakysnuté guľôčky rukou jemne vyšúľame do podlhovastého tvaru rožka - s dĺžkou asi 7 cm. Necháme opäť prikryté kysnúť asi 30 minút.

Teplovzdušnú rúru si predhrejeme na 220 °C.

Vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu. Pomaly do vody nasypeme sódu bikarbónu, aby voda nevykypela. Postupne do vody vložíme rožky. Budú plávať na povrchu. Po 30 sekundách ich otočíme na druhú stranu a necháme opäť 30 sekúnd variť. Vyberieme ich na plech s papierom na pečenie. Posypeme sezamom alebo otrubami a spravíme 2 plytké priečne zárezy.

Pečieme 4 minúty v spodnej časti rúry, potom ich preložíme do vrchnej časti a dopekáme do zlatista asi ďalšie 2 minúty.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!