Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Mini hot dog s trhaným hovädzím mäsom

Ingrediencie

Na 10 mini hot dogov:

Debrecínske klobásky Mecom Premium
1000 g hovädzieho krku
steakové korenie
1 biela cibuľa
500 ml nesolený zeleninový vývar
500 ml vašej obľúbenej bbq omáčky
chili/chili pasta
olej
kyslá smotana
koriander
hot dogové žemle

Postup:

Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Do pekáča alebo do hrnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom a barbeque omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri 150 °C. Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočená aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.

Po upečení mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.

Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme chili alebo chili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.

Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.

Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, Debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.

Postup:

Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Do pekáča alebo do hrnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom a barbeque omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri 150 °C. Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočená aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.

Po upečení mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.

Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme chili alebo chili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.

Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.

Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, Debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!