Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Mr. „Sunny Side Up" burger

Ingrediencie

360g predného hovädzieho mäsa 
soľ 
čerstvo mleté čierne korenie  
4 plátky chedaru 
2 polievkové lyžice ostrej horčice 
2 vajcia 
2 stredné cibule 
kúsok masla 
40g medu 
2 polievkové lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s 
4 listy hlávkového šalátu 
1 burger žemľa 
4 celé paradajky 
plechovka krájaných paradajok 
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku 
cibuľa 
červená chili paprička 
limetka 
cukor

Postup:

Mäso si pomeľte na strojčeku na hrubšie, dajte ho do misy, pridajte horčicu a okoreňte.

Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte dva pekné burgery trošku väčšie ako žemľa. Nechajte ich chvíľku odpočívať a potom ich opečte na grile alebo na panvici z každej strany zhruba 6 - 8 minút. Upečené burgery osoľte a nechajte ich odpočívať.

Cibuľu nakrájajte na kolieska, opražte na panvici s kúskom masla a soľou. Až cibuľka zosklovatie, pridajte med a opekajte do zlata.

Vezmite si hlbšiu panvicu, v ktorej zmiešajte plechovku paradajky, na kocky nakrájané čerstvé paradajky, na jemno nasekanú chili papričku, paradajkový pretlak, nasekanú cibuľu, soľ a čierne korenie. Zmes priveďte k varu a varte do zhustnutia. Dochuťte troškou cukru a limetkovej šťavy.

Medzitým si pripravte z vajec volské oká a opečte rozkrojené žemle z vnútornej strany.

Vezmite spodnú časť žemle, namažte ju jemne Hellmann’s tatárskou omáčkou, pridajte plátok hlávkového šalátu, lyžicu tatárské omáčky Hellmann’s, upečený burger, pripravenú chili omáčku, poriadnu porciu zlatej cibuľky a navrch dajte volské oko a zakryte vrchnou časťou žemle namazanou tatárskou omáčkou Hellmann’s. Podávajte s poriadnou porciou domácich hranoliek.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Postup:

Mäso si pomeľte na strojčeku na hrubšie, dajte ho do misy, pridajte horčicu a okoreňte.

Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte dva pekné burgery trošku väčšie ako žemľa. Nechajte ich chvíľku odpočívať a potom ich opečte na grile alebo na panvici z každej strany zhruba 6 - 8 minút. Upečené burgery osoľte a nechajte ich odpočívať.

Cibuľu nakrájajte na kolieska, opražte na panvici s kúskom masla a soľou. Až cibuľka zosklovatie, pridajte med a opekajte do zlata.

Vezmite si hlbšiu panvicu, v ktorej zmiešajte plechovku paradajky, na kocky nakrájané čerstvé paradajky, na jemno nasekanú chili papričku, paradajkový pretlak, nasekanú cibuľu, soľ a čierne korenie. Zmes priveďte k varu a varte do zhustnutia. Dochuťte troškou cukru a limetkovej šťavy.

Medzitým si pripravte z vajec volské oká a opečte rozkrojené žemle z vnútornej strany.

Vezmite spodnú časť žemle, namažte ju jemne Hellmann’s tatárskou omáčkou, pridajte plátok hlávkového šalátu, lyžicu tatárské omáčky Hellmann’s, upečený burger, pripravenú chili omáčku, poriadnu porciu zlatej cibuľky a navrch dajte volské oko a zakryte vrchnou časťou žemle namazanou tatárskou omáčkou Hellmann’s. Podávajte s poriadnou porciou domácich hranoliek.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!