Mrkvovo-šunková nátierka

20
Doba prípravy
6-8 porcie

Ingrediencie:

Chlebíčková šunka Mecom
½ kg mrkvy
5 strúčikov cesnaku
1 ks taveného syra
1 ks údeného syra
1 menšiu červenú cibuľu
100 g jogurtu
100 g tatárskej omáčky
soľ
chlieb
jarná cibuľka na ozdobu

 

Postup

Pri príprave nátierky postupujte nasledovne: najprv si očistíte mrkvu a nastrúhajte ju na najmenšom strúhadle, rovnako si nastrúhajte aj údený syr.

Cibuľu si očistite a nakrájajte na drobno, aby ju nebolo pri konzumácii príliš cítiť a nechrumkala pod zubami. Šunku si nakrájajte na plátky a pridajte k nastrúhanej mrkve, syru a nakrájanej cibuli. Všetko spolu premiešajte vo väčšej nádobe a pridajte tavený syr, jogurt, tatársku omáčku a pretlačený cesnak. Následne už len dochuťte soľou a podávajte na chlebíku.

Pripravený chlebík s chutnou mrkvovo-šunkovou nátierkou môžete dozdobiť nakrájanou jarnou cibuľkou a vychutnať si jeho lahodnú chuť.

5 Hodnotili 1 ľudí