Najužitočnejší hrniec v kuchyni

Veľká fazuľa bude po natlakovaní hrnca uvarená už za 18 minút, malá fazuľa za 12 minút. Pred varením však treba fazuľu namočiť na noc, alebo aspoň na pár hodín, do osolenej vody (na každý liter vody použite lyžicu soli). Fazuľu po namočení prepláchnite a varte v jemne osolenej vode, prípadne, ešte lepšie, vo vývare. Nikdy ste lepšiu fazuľu nejedli!

Vynikajúci hovädzí vývar bude v tlakovom hrnci hotový už za 60 minút. Použite hovädzie rebrá, chvost alebo predné mäso.

Údené mäso položte na naparovaciu mriežku, zalejte pár decilitrami vody alebo vývaru, doplňte o cibuľu, cesnak, nové korenie, bobkový list, celé čierne korenie, hrniec zavrite a natlakujte. Mäso bude uvarené a šťavnaté podľa veľkosti do 30 - 50 minút.