New York burger

Ingrediencie:

1 burger žemľa
125g mletého predného hovädzieho mäsa
½ zrelého avokáda
šťava z ½ limetky
2 plátky slaniny
50g čerstvého kozieho syra
½ šalotky
pol hrste rukoly
1 - 2 lyžičky chili omáčky
2 lyžice vinného octu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 - 3 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s

Postup

Do misky dajte rukolu, pokrájanú cibuľku, zalejte vinným octom a nechajte chvíľku odpočívať. Slaninu opečte.

Pomleté mäso okoreňte a vytvarujte placku hrubú cca 1,5 cm trošku väčšiu ako priemer žemle. Opečte ju na rozpálenej panvici alebo grile 3 - 4 minúty z každej strany, nechajte 5 minút odpočívať a posoľte.

Medzitým si rozrežte žemľu a opečte jej vnútorné strany na rozohriatom grile do chrumkava.

Olúpanú polovicu zrelého avokáda dajte do misky, pomocou vidličky ho rozpučte a zmiešajte s tatárskou omáčkou Hellmann’s, limetkovou šťavou a štipkou soli.

Na spodnú časť opečenej žemle dajte pripravenú pastu z avokáda, pridajte opečenú slaninu, na tú položte šťavnaté mäsko, kozí syr, chili omáčku a pripravenú marinovanú rukolu s cibuľkou.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí