Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Nízka roštenka so zeleninovými hranolkami

Ingrediencie

200 g nízkej roštenky (4 plátky)
1 pol. lyžica dijonskej horčice
Worchester omáčka
čierne korenie
olivový olej
vetvička rozmarínu
2 ks šalotky
150 ml červeného vína
250 ml hovädzieho fondu (dostať v obchodoch s delikatesami)
maslo
soľ


Hranolky
4 ks stredné lojovité zemiaky
4 ks šalotka
8 strúčikov cesnak
70 g slanina
2 ks karotka
1 ks malý zeler
1 ks paštrnák
2 stonky stonkový zeler
pár zelené fazuľky
vetvička tymian
vetvička rozmarín
soľ
čierne korenie
olivový olej

Postup:

Plátky mäsa potrieme horčicou, pokvapkáme Worchester omáčkou a necháme marinovať 15 minút.

Na hranolky olúpeme zeleninu a zemiaky, tiež šalotku a cesnak. Slaninu nakrájame na pásiky a zeleninu na hranolky cca 5 cm dlhé a 1,5 cm široké. Cesnak a šalotku nakrájame na mesiačiky. Zeleninu a fazuľky necháme prejsť varom.

Zeleninové hranolky osušíme a opečieme sprudka na oleji. Vyberieme, dáme na teplo a to isté urobíme so zemiakmi. Nakoniec orestujeme slaninu, cesnak a šalotku.

Všetko následne zmiešame, okoreníme a necháme na teple. Mäso vyberieme z marinády, necháme okvapkať, prípadne ľahko osušíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji po oboch stranách. Pridáme vetvičku rozmarínu a dopečieme v rúre pri 180°C cca 6 až 8 minút a necháme odpočívať pri 55°C cca 6 minút. Orestujeme jemne nakrájanú šalotku, pridáme víno a zredukujeme asi na polovicu množstva, pridáme hovädzí fond.

Dochutíme soľou, čiernym korením, prevaríme, precedíme a následne zahustíme maslom. Prerezaný steak servírujeme so zeleninovými hranolkami, ktoré tesne pred podávaním prehodíme na panvicu s olivovým olejom a bylinkami, osolíme.

Postup:

Plátky mäsa potrieme horčicou, pokvapkáme Worchester omáčkou a necháme marinovať 15 minút.

Na hranolky olúpeme zeleninu a zemiaky, tiež šalotku a cesnak. Slaninu nakrájame na pásiky a zeleninu na hranolky cca 5 cm dlhé a 1,5 cm široké. Cesnak a šalotku nakrájame na mesiačiky. Zeleninu a fazuľky necháme prejsť varom.

Zeleninové hranolky osušíme a opečieme sprudka na oleji. Vyberieme, dáme na teplo a to isté urobíme so zemiakmi. Nakoniec orestujeme slaninu, cesnak a šalotku.

Všetko následne zmiešame, okoreníme a necháme na teple. Mäso vyberieme z marinády, necháme okvapkať, prípadne ľahko osušíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji po oboch stranách. Pridáme vetvičku rozmarínu a dopečieme v rúre pri 180°C cca 6 až 8 minút a necháme odpočívať pri 55°C cca 6 minút. Orestujeme jemne nakrájanú šalotku, pridáme víno a zredukujeme asi na polovicu množstva, pridáme hovädzí fond.

Dochutíme soľou, čiernym korením, prevaríme, precedíme a následne zahustíme maslom. Prerezaný steak servírujeme so zeleninovými hranolkami, ktoré tesne pred podávaním prehodíme na panvicu s olivovým olejom a bylinkami, osolíme.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!