Olomoucké

syrečky v ligurčekovom peste

Ingrediencie:

2 balenia olomouckých syrečkov (balenie120g)
40 g mladé ligurčekových lístkov (staršie je lepšie spariť)
15 g píniových orieškov
1 strúčik cesnaku
cca 50ml olivového oleja podľa potreby + trocha na ochutenie trhaného šalátu
200 g cherry paradajok
50 g listového trhaného šalátu
biele balsamico
4 plátky Anglickej slaniny
soľ
čierne korenie

Postup

Plátky slaniny vložíme medzi dva papiere na pečenie, zaťažíme a zaťažené v trúbe upečieme do chrumkava, vzniknú chipsy. Pesto - lístky ligurčeka, oriešky, na plátky nakrájaný cesnak a olivový olej rozdrvíme v mažiari na kašu, prípadne môžeme použiť tyčový mixér. Zľahka dochutíme soľou a korením, nezabudnite, že syrečky a slanina sú slané. Týmto vytvoríme pesto. Syrečky nakrájame na kocky veľkosti malého sústa, paradajky rozpolíme a všetko premiešame s pestom. Pripravíme si trhaný šalát ochutený bielym balzamikom a olivovým olejom. Servírujeme v skle na trhanom šaláte, zdobíme slaninovými chipsami a lístkom ligurčeka.

Hodnotili 0 ľudí