Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Opečená mäsová sekaná

Ingrediencie

500 g mäsovej sekanej
1 lyžica oleja

Tekvicovo – vínová kapusta:
1000 g žltej tekvice
100 g cibule
rasca
soľ
čierne korenie
voda
200 ml vínneho octu
cukor

Karlovarské knedličky:
300 g toustového svetlého chleba
300 ml plnotučného mlieka
3 ks vajíčok
soľ
50 g hrubej múky
50 g kučeravého petržlenu
20 g masla

Sadlové knedličky:
50 g slaniny
50 g sadla
300 g veky (toustový chlieb)
100 g hrubej múky
soľ
3 ks vajíčok
čierne korenie
vňať
250 ml mlieka
80 g masti
100 g cibule

Postup:

Mäsovú sekanú nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji a necháme v teple.

Tekvicová kapusta:
Tekvicu ošúpeme, očistíme, nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme orestovanú, na kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Dusenú kapustu dochutíme soľou, čiernym korením, vínnym octom a ocukríme.


Karlovarské knedličky:
Toustový chlieb nakrájame na kocky, pokropíme časťou mlieka a necháme vpiť.
Vajíčka oddelíme na bielky a žĺtky, žĺtky vyšľaháme so zvyšným mliekom, mierne osolíme, pridáme preosiatu múku, navlhčený chlieb, jemne nasekanú petržlenovú vňať a sneh z vyšľahaných bielkov a zmes zľahka premiešame.
Zmes tvarujeme na knedličkové šišky, zabalíme do navlhčených, tukom natretých utierok, následne varíme vo vriacej vode zvoľna asi 20 minút.
Po vybratí z vody ich vybalíme a pokrájame na plátky.

Sadlové knedličky:
Z preosiatej múky, trošky soli, vajíčok, čierneho korenia a mlieka vymiešame redšie cesto, potom primiešame pečivo a necháme odpočinúť.
Z odpočinutej hmoty vytvarujeme knedličky, vkladáme ich do vriacej a mierne osolenej vody a necháme variť 10-12 minút. Potom ich vyberieme, prepichneme vidličkou alebo špajdľou rozrežeme na polovičky a natrieme cibuľkou, ktorú sme predtým na jemno nakrájali a opražili na masti.


Kompletizácia jedla:
Karlovarskú knedľu nakrájame na kolieska, sadlovú rozpolíme, dáme na tanier, pridáme kapustu a orestovanú sekanú.

Postup:

Mäsovú sekanú nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji a necháme v teple.

Tekvicová kapusta:
Tekvicu ošúpeme, očistíme, nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme orestovanú, na kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Dusenú kapustu dochutíme soľou, čiernym korením, vínnym octom a ocukríme.


Karlovarské knedličky:
Toustový chlieb nakrájame na kocky, pokropíme časťou mlieka a necháme vpiť.
Vajíčka oddelíme na bielky a žĺtky, žĺtky vyšľaháme so zvyšným mliekom, mierne osolíme, pridáme preosiatu múku, navlhčený chlieb, jemne nasekanú petržlenovú vňať a sneh z vyšľahaných bielkov a zmes zľahka premiešame.
Zmes tvarujeme na knedličkové šišky, zabalíme do navlhčených, tukom natretých utierok, následne varíme vo vriacej vode zvoľna asi 20 minút.
Po vybratí z vody ich vybalíme a pokrájame na plátky.

Sadlové knedličky:
Z preosiatej múky, trošky soli, vajíčok, čierneho korenia a mlieka vymiešame redšie cesto, potom primiešame pečivo a necháme odpočinúť.
Z odpočinutej hmoty vytvarujeme knedličky, vkladáme ich do vriacej a mierne osolenej vody a necháme variť 10-12 minút. Potom ich vyberieme, prepichneme vidličkou alebo špajdľou rozrežeme na polovičky a natrieme cibuľkou, ktorú sme predtým na jemno nakrájali a opražili na masti.


Kompletizácia jedla:
Karlovarskú knedľu nakrájame na kolieska, sadlovú rozpolíme, dáme na tanier, pridáme kapustu a orestovanú sekanú.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!