Pastiersky koláč - Vieme čo vám chutí

Pastiersky koláč

Ingrediencie:

200 g Mecom sviatočnej šunky
½ cibule
2 strúčiky cesnaku
300 g hovädzieho mletého mäsa
3 menšie mrkvy
1 malá konzerva sladkej kukurice
1 malá konzerva sterilizovanej šošovice
1 malá konzerva hrášku
6 stredne veľkých zemiakov
1 PL masla
Mlieko
Hrsť parmezánu
Soľ, čierne korenie, červená paprika, štipka škorice
½ PL zemiakového škrobu
olej

 

Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame na drobné kocky. 

Na veľkej panvici si rozpálime olej a orestujeme cibuľku do sklovita. Pridáme mrkvu a opekáme do stredne mäkka. Pridáme pretlačený cesnak, 30 sekúnd opečieme a následne pridáme hovädzie mäsko.

Premiešame a opekáme pokiaľ mäso nechytí farbu do hneda. Osolíme a okoreníme čiernym korením, paprikou a pridáme aj štipku škorice. Ako posledné pridáme šunku nakrájanú na drobné kocky, šošovicu, hrášok a kukuricu. 

Ak chchceme mať zmes krémovejšiu primiešame ešte ½ PL zemiakového škrobu, tento krok však môžeme pokojne vynechať.

Zmes navrstvíme do veľkej zapekacej misky a podlejeme pol pohárom vody.

Zemiaky si scedíme a vymiešame do kaše s troškou mlieka a maslom. Primiešame parmezán a dosolíme podľa chuti.

Zemiakovu kašu navrstvíme na mäsovú zmes a dáme zapekať do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30 minút. Keď zemiaky chytia farby a na povrchu sa zapečú, môžeme pastiersky koláč podávať. 

 

Hodnotili 0 ľudí