Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Pečená šunka s ananásovým glazé

Ingrediencie

1,5 - 2kg Plzeňskej pečenej šunky Premium
50 ml Bourbonu
100 ml javorového sirupu
150 - 200 g hnedého trstinového cukru
100 ml ananásovej šťavy
1 PL dijonskej horčice
1 ananás nakrájaný na krúžky
20 - 40 klinčekov

Postup:

Šunku položíme do nádoby na pečenie kožou nahor, zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 160°C pečieme približne 45 minút až hodinu. Ostatné ingrediencie (okrem klinčekov) dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania na miernom plameni varíme 10 - 20 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne hustejšie glazé.

Šunku vyberieme z rúry, kožu narežeme na štvorčeky, potrieme štvrtinou pripraveného glazé a obložíme plátkami ananásu, ktoré pripevníme klinčekmi. Zvýšime teplotu v rúre na 200°C, vrátime šunku do rúry nezakrytú a za občasného potierania pečieme 20 - 30 minút. Hotovú šunku vyberieme z rúry, necháme 10 minút oddýchnuť a podávame s glazé, ktoré nám zostalo.

Postup:

Šunku položíme do nádoby na pečenie kožou nahor, zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 160°C pečieme približne 45 minút až hodinu. Ostatné ingrediencie (okrem klinčekov) dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania na miernom plameni varíme 10 - 20 minút, kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne hustejšie glazé.

Šunku vyberieme z rúry, kožu narežeme na štvorčeky, potrieme štvrtinou pripraveného glazé a obložíme plátkami ananásu, ktoré pripevníme klinčekmi. Zvýšime teplotu v rúre na 200°C, vrátime šunku do rúry nezakrytú a za občasného potierania pečieme 20 - 30 minút. Hotovú šunku vyberieme z rúry, necháme 10 minút oddýchnuť a podávame s glazé, ktoré nám zostalo.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!