Pečené zemiaky s rozmarínom, cesnakom a jaternicami - Vieme čo vám chutí

Pečené zemiaky

s rozmarínom, cesnakom a jaternicami

Ingrediencie:

1 balenie jaterníc Mecom

5 stredne veľkých zemiakov

5 strúčikov cesnaku

Olivový olej

Čerstvý rozmarín

Soľ

Čierne korenie

Postup

Do hrnca s vriacou vodou vhodíme na kolieska nakrájané zemiaky, varíme 3-5 minút a následne scedíme.

Scedené zemiaky preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvým nasekaným rozmarínom a premiešame. Navrch poukladáme neošúpaný cesnak, ktorý pečením zmäkne a zjemnie.

Do druhého pekáčika dáme vedľa seba jaternice. Obidva pekáče vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C 20-30 minút. Jaternice vytiahneme z rúry po 20 minútach.

Podávame so zaváranými uhorkami. 

Hodnotili 0 ľudí