Plnené morčacie prsia

so šunkou

Ingrediencie:

100g Karlovarskej šunky Mecom Premium
4 morčacie prsia
100 g balkánskeho syra
100 g čerstvého špenátu
4 sušené paradajky v oleji
olej
soľ
mleté čierne korenie
sušená pažítka
zemiaky alebo ryža ako príloha

Postup

Morčacie prsia rozrežeme a zľahka naklepeme. Potom ich osolíme, okoreníme a začneme plniť. Na mäso položíme lístky čerstvého špenátu, kúsky balkánskeho syra, sušené paradajky, šunku a zavinieme do rolky. Tie previažeme niťou a rolky zľahka opražíme na panvici.

Potom ich vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a necháme piecť pri teplote 180 stupňov približne 30 až 40 minút. Pred podávaním odstránime niť a posypeme sušenou pažítkou. Prílohu môžeme zvoliť opekané zemiaky alebo uvarenú ryžu.

Hodnotili 0 ľudí