Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Polpettine in salsa pomodoro

Ingrediencie

Polpettine
400 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
½ cibule
1 strúčik cesnaku
50 g lúpaných pistácií
50 g strúhaného parmezánu
1 vajíčko
50 ml bieleho vína
2 pol. lyžice strúhanky
soľ
čierne korenie

Omáčka
1 kg zaváraných lúpaných paradajok
1ks veľkej cibule
100 ml bieleho vína
olivový olej
soľ
čierne korenie

Postup:

V hrnci na olivovom oleji zľahka orestujeme cibuľku, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť. Pridáme nahrubo nakrájané paradajky vrátane šťavy, osolíme, okoreníme a po 20 minútach mierneho varu odstavíme.


Mleté mäso prepracujeme s cibuľkou a cesnakom, oboje na jemno nasekané, na hrubo nasekanými pistáciami, parmezánom, strúhankou, vajíčkom a vínom, osolíme a okoreníme. Zberačkou alebo veľkou lyžicou si odmeriame množstvo a vytvarujeme guľky veľkosti golfovej loptičky. Guľky sprudka a krátko pečieme v trúbe pri 180°C cca 15 minút a potom dovaríme v ďalších 15 minút v pripravenej paradajkovej omáčke.


Guľky servírujeme v hlbokých tanieroch poliate omáčkou a čerstvým bielym chlebom.

Postup:

V hrnci na olivovom oleji zľahka orestujeme cibuľku, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť. Pridáme nahrubo nakrájané paradajky vrátane šťavy, osolíme, okoreníme a po 20 minútach mierneho varu odstavíme.


Mleté mäso prepracujeme s cibuľkou a cesnakom, oboje na jemno nasekané, na hrubo nasekanými pistáciami, parmezánom, strúhankou, vajíčkom a vínom, osolíme a okoreníme. Zberačkou alebo veľkou lyžicou si odmeriame množstvo a vytvarujeme guľky veľkosti golfovej loptičky. Guľky sprudka a krátko pečieme v trúbe pri 180°C cca 15 minút a potom dovaríme v ďalších 15 minút v pripravenej paradajkovej omáčke.


Guľky servírujeme v hlbokých tanieroch poliate omáčkou a čerstvým bielym chlebom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!