Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Prasiatka v župane s jablkovým chutney

Ingrediencie

3 ks Miniberner klobások so slaninou
2 ks jabĺk
2 ks červenej cibule
400 ml červeného vína
2 pol. lyžice červeného octu (balsamico)
4 pol. lyžice želírovacieho cukru
farebné korenie
soľ
cukor
2 ks citrónov
čerstvý tmavý chlieb
olivový olej extra panenský

Postup:

Jablká najprv očistíme, nakrájame na malé kocky a vložíme do malej misky. Vytlačíme šťavu z jedného citróna a do misky s jablkami šťavu vlejeme a premiešame. Tým zaistíme, že jablká nestmavnú. Olúpeme červenú cibuľu, rozkrojíme ju na polovicu a obe časti nakrájame pozdĺž na slabé mesiačiky. Panvicu rozpálime na stredný stupeň a na olivovom oleji cibuľu zľahka orestujeme. Ihneď ako zosklovatie, prilejeme červené víno a zredukujeme ho na polovicu. Potom pridáme jablká nakrájané na kocky, zľahka zamiešame, pridáme balzamico a podľa chuti soľ, cukor a drvené farebné korenie. Chutney by nemalo byť príliš sladké ani slané. Môžeme si pomôcť šťavou z citróna alebo pomaranča, ktorá osvieži chutney do ovocnejšej chuti.

Ak prisypeme do horúcej zmesi želírovací cukor, po vychladnutí bude chutney tuhšej konzistencie. Želírovací cukor dávať nemusíme, zmes je možné zredukovať do požadovanej hustoty. Na pripravený gril alebo grilovaciu panvicu vložíme ľahko namastené párky a krížom otáčame. Tým docielime krásny vzhľad párkov. Odkrojíme hrubší krajec chleba, ktorý z jednej strany pokvapkáme olivovým olejom a zľahka ho opečieme. Hrubšiu vrstvu vychladeného chutney nanesieme na opečený chlieb. Na chlieb s chutney naaranžujeme grilované párky. Celé jedlo môžeme dozdobiť jednoduchými vecami, ako sú napríklad mesiačik citróna a čerstvá petržlenová vnať. Zvyšné chutney môžeme zavariť na najbližšie grilovanie.

Postup:

Jablká najprv očistíme, nakrájame na malé kocky a vložíme do malej misky. Vytlačíme šťavu z jedného citróna a do misky s jablkami šťavu vlejeme a premiešame. Tým zaistíme, že jablká nestmavnú. Olúpeme červenú cibuľu, rozkrojíme ju na polovicu a obe časti nakrájame pozdĺž na slabé mesiačiky. Panvicu rozpálime na stredný stupeň a na olivovom oleji cibuľu zľahka orestujeme. Ihneď ako zosklovatie, prilejeme červené víno a zredukujeme ho na polovicu. Potom pridáme jablká nakrájané na kocky, zľahka zamiešame, pridáme balzamico a podľa chuti soľ, cukor a drvené farebné korenie. Chutney by nemalo byť príliš sladké ani slané. Môžeme si pomôcť šťavou z citróna alebo pomaranča, ktorá osvieži chutney do ovocnejšej chuti.

Ak prisypeme do horúcej zmesi želírovací cukor, po vychladnutí bude chutney tuhšej konzistencie. Želírovací cukor dávať nemusíme, zmes je možné zredukovať do požadovanej hustoty. Na pripravený gril alebo grilovaciu panvicu vložíme ľahko namastené párky a krížom otáčame. Tým docielime krásny vzhľad párkov. Odkrojíme hrubší krajec chleba, ktorý z jednej strany pokvapkáme olivovým olejom a zľahka ho opečieme. Hrubšiu vrstvu vychladeného chutney nanesieme na opečený chlieb. Na chlieb s chutney naaranžujeme grilované párky. Celé jedlo môžeme dozdobiť jednoduchými vecami, ako sú napríklad mesiačik citróna a čerstvá petržlenová vnať. Zvyšné chutney môžeme zavariť na najbližšie grilovanie.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!