Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Rolovaný kurací stehenný steak plnený údeným

Ingrediencie

600 g kuracieho stehenného steaku
300 g údeného vykosteného stehná
olivový olej
maslo
1 kg batátov
400 ml smotany
2 ks vajíčok
200 g fazuľových strukov čerstvých
soľ
čierne korenie
tymián čerstvý

Postup:

Vykostený kurací stehenný steak mierne naklepeme, osolíme a potrieme tymiánovou pastou (tymián rozotrený s olivovým olejom). Na steak položíme vykostené mäso z údených stehien, zrolujeme, stiahneme potravinárskou fóliou do rolky a dáme do chladničky vychladiť. Mäso vybalíme z fólie, osolíme, okoreníme, opečieme na panvici a vložíme do rúry na 180˚C, 10-15 minút.

Batáty očistíme, nastrúhame na plátky, smotanu uvaríme, pridáme batáty, osolíme, ochutíme tymianom a primiešame vajce. Hmotu dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 140˚C do zmäknutia. Očistené fazuľové struky zblanžírujeme v osolenej vode a následne schladíme v ľadovej vode. Fazuľové struky musia zostať chrumkavé. Rozpustíme si maslo, pridáme nasekanú petržlenovú vnať a fazuľové struky, mierne osolíme.

Postup:

Vykostený kurací stehenný steak mierne naklepeme, osolíme a potrieme tymiánovou pastou (tymián rozotrený s olivovým olejom). Na steak položíme vykostené mäso z údených stehien, zrolujeme, stiahneme potravinárskou fóliou do rolky a dáme do chladničky vychladiť. Mäso vybalíme z fólie, osolíme, okoreníme, opečieme na panvici a vložíme do rúry na 180˚C, 10-15 minút.

Batáty očistíme, nastrúhame na plátky, smotanu uvaríme, pridáme batáty, osolíme, ochutíme tymianom a primiešame vajce. Hmotu dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 140˚C do zmäknutia. Očistené fazuľové struky zblanžírujeme v osolenej vode a následne schladíme v ľadovej vode. Fazuľové struky musia zostať chrumkavé. Rozpustíme si maslo, pridáme nasekanú petržlenovú vnať a fazuľové struky, mierne osolíme.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!