Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Tipy a rady

Rozumné a šetrné narábanie s mäsom

Vynikajúca dostupnosť a kvalita potravín nie je na celom svete samozrejmosťou. Preto by sme sa mali zvládnuť rozumné a citlivé zaobchádzanie s nimi. Skúsme si to vysvetliť napríklad na kačke: či už pečieme celú kačku, alebo iba diely, tepelnou úpravou získame mäso, tuk a často nám zostanú aj kosti. Kosti v upečenom alebo surovom stave vieme použiť na uvarenie alebo zosilnenie polievky. Vypečený tuk veľmi dobre chutí v tuhom stave, ale dáva vynikajúcu chuť aj opekanej zelenine alebo zemiakom. Surovú kačaciu kožu dokážeme tiež vytopiť na tuk, podobne ako oškvarky. Ak máme teda možnosť, uprednostňujme kúpu celého zvieraťa a snažme sa využiť všetky jeho diely: mäso, kosti, tuk, kožu a vnútornosti. Tým nielen ušetríme peniaze, no tiež sa budeme správať zodpovedne a citlivo i k surovinám, zdrojom a budúcnosti našich detí.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!