Salami pizza

Ingrediencie:

8 korpusov na pizzu

800 g hladkej bielej chlebovej múky
200 g semoliny
650 ml vlažnej vody
30 g droždia
4 PL olivového oleja
1 ČL cukru
1 ČL soli

rajčinový základ na 4 pizze

400 g (1 konzerva) krájaných lúpaných rajčín
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvej bazalky
sušené oregano
1 ČL cukru
soľ, korenie

topping:

rajčinový základ
Sibír saláma Premium
nakrájané čierne olivy
nakrájaná červená a žltá paprika
nastrúhaná mozzarella

Postup

Postup korpus:

Múky a soľ zmiešame. Do vlažnej vody dáme rozpustiť droždie, cukor a pridáme olivový olej. Do stredu múky spravíme jamku a nalejeme vodu s droždím. Vymiesime vláčne cesto. Po vymiesení necháme cesto 35 minút kysnúť pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Poriadne ich pomúčime, aby sa nezlepili. Ak nechceme použiť celé cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme zamraziť. Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej podložke. Čím tenšie cesto, tým lepšie, cca na hrúbku asi 3 mm. Vyvaľkané cesto prenesieme na tenký plech vystlaný papierom na pečenie. Teraz je cesto pripravené na potretie rajčinovou omáčkou a pridanie toppingu. Pizzu pečieme v rozpálenej rúre na 250 °C asi 8-9 minút. Sledujte ju. Ak už má hnedé okraje, vyberte ju.

 

Postup rajčinový základ:

Na olivovom oleji prehrejeme pretlačený cesnak. Pridáme sušené oregano (asi 1 ČL) a hrsť nasekanaj bazalky. Premiešame, nech sa z byliniek uvoľní esencia. Pridáme rajčiny z konzervy. Osolíme, okoreníme. Varíme asi 20 minút. Po uvarení ochutnáme. Ak sú rajčiny príliš kyslé, pridáme trochu cukru a soľ. Takto pripravenú omáčku použijeme ako základ na pizzu. Na jeden korpus pizze dáme do stredu 2 kopcovité polievkové lyžice a roztiahneme po celom povrchu spodkom lyžice.

 

Na salámovú pizzu môžete pridať pálivú papriku či trošku chili.

Hodnotili 0 ľudí