Sendvič

z tekvicovej bagety

Ingrediencie:

200 g Morčacej šunky
rímsky šalát
1 ks mrkvy
400 g hrušky
100 g šalotky
10 g zázvoru
80 g cukru
150 ml bieleho vína
biele balsamico
škorica
soľ
čierne korenie
olej

Tekvicové bagety:
50 g zemiakov
500 g hladkej múky
20 g soli
40 g droždia
olej
voda
tekvicové semienka

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode. Varené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame spolu múku, soľ, tekvicové semienka, zemiaky a droždie rozmiešané s trochou vody. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 diely, z ktorých vytvarujeme bagety a necháme ich znova vykysnúť. Na povrchu bagiet urobíme zárezy, zľahka pomúčime a pečieme pri 200°C až 220°C. Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky, pripravíme karamel, na ktorý dáme hrušky a zľahka povaríme. Pridáme nastrúhaný zázvor,zalejeme vínom a balsamicom, ďalej pridáme škoricu a šalotku nakrájanú na kolieska, necháme zvariť a nakoniec vychladnúť. Bagety rozrežeme, šalát natrháme, pokvapkáme dresingom, dáme na rozrezanú bagetu. Potom pridáme chutney, nakrájanú šunku a mrkvu nakrájanú na rezance.

Hodnotili 0 ľudí