Shakshuka

s párkami a vajíčkom

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

1 balenie  Mecom Teľacie párky premium 
3 PL olivového oleja
1 červená paprika
3 strúčiky cesnaku
2 ČL mletej rasce
600 g lúpaných paradajok
Soľ, čierne korenie
3 vajíčka
Hrsť olív
Hrsť bryndze

 

Postup

Na veľkej panvici si rozohrejeme olej. Opečieme párky a odložíme bokom.

Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a papriku. Necháme variť cca 10 minút, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a minútu povaríme.

Pridáme rascu, soľ, korenie a premiešame. Pridáme lúpané paradajky a popučíme ich, povaríme.

V panvici si spravíme jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Varíme, pokiaľ vajíčka nie sú hotové. Posypeme rozdrobenou bryndzou a pridáme párky.

Dobrú chuť! 

5 Hodnotili 1 ľudí