Skvelý pomocník pri pečení

Vynikajúcim pomocníkom pri pečení dezertov, koláčov alebo aj slaných jedál je para. Ak v domácnosti nemáte parnú rúru, môžete skúsiť jednoduchý trik. Na prvých pár minút pečenia vkladajte na spodok rúry hrniec alebo plech s vriacou vodou. Para zvýši vlhkosť v rúre a zabezpečí lepší prienik tepla do pokrmu. Napríklad:

Ak chcete chlieb s chrumkavou kôrkou, pečte ho najprv s parou pri teplote 250°C prvých 10 minút, potom vodu vytiahnite a pečte pri 200°C ďalších 25 minút.

Kysnuté koláče vám viac pri pečení vyrastú, ak im pomôžete parou. Vlhkosť pomáha cestu zostať zo začiatku mäkké a rastúce.

Mäso pri pečení v pare menej vysychá a pečie sa rovnomernejšie ako pri použití iba suchého tepla.