Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Sladko-kyslá fazuľová polievka

Ingrediencie

100 g Oravskej slaniny Mecom
1 čajová lyžička oleja
½ cibule
200 g suchej fazule
soľ
mleté čierne korenie
1 l vody
3 bobkové lístky
2 mrkvy
3 zemiaky
1 polievková lyžica hladkej múky
3 dcl mlieka
1 dcl smotany na varenie
šťava z citróna

Postup:

Skôr ako sa pustíme do varenia sladko-kyslej fazuľovej polievky, je potrebné namočiť fazuľu deň vopred do vody. To nám neskôr skráti čas varenia. V hrnci potom na oleji opražíme nadrobno nakrájanú oravskú slaninu a polovicu cibule.

Potom pridáme fazuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prilejeme 0,5 l teplej vody. Takto necháme ingrediencie spolu variť približne 30 minút. Medzitým očistíme a nakrájame na menšie kúsky mrkvu a zemiaky.

Pridáme ich spolu s bobkovými lístkami do hrnca a prilejeme ďalšieho 0,5 l teplej vody. Polievku necháme variť na slabom ohni 1 hodinu, aby fazuľa zmäkla. Ak ešte nie je hotová, necháme variť ďalších 10 – 15 minút.

Medzitým zmiešame v miske hladkú múku, mlieko a smotanu na varenie. Cez sitko zmes prelejeme do polievky a prevaríme, aby polievka zhustla. Pred podávaním pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme opraženou oravskou slaninou.

Postup:

Skôr ako sa pustíme do varenia sladko-kyslej fazuľovej polievky, je potrebné namočiť fazuľu deň vopred do vody. To nám neskôr skráti čas varenia. V hrnci potom na oleji opražíme nadrobno nakrájanú oravskú slaninu a polovicu cibule.

Potom pridáme fazuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prilejeme 0,5 l teplej vody. Takto necháme ingrediencie spolu variť približne 30 minút. Medzitým očistíme a nakrájame na menšie kúsky mrkvu a zemiaky.

Pridáme ich spolu s bobkovými lístkami do hrnca a prilejeme ďalšieho 0,5 l teplej vody. Polievku necháme variť na slabom ohni 1 hodinu, aby fazuľa zmäkla. Ak ešte nie je hotová, necháme variť ďalších 10 – 15 minút.

Medzitým zmiešame v miske hladkú múku, mlieko a smotanu na varenie. Cez sitko zmes prelejeme do polievky a prevaríme, aby polievka zhustla. Pred podávaním pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme opraženou oravskou slaninou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!