Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Sladko-pikantné kuracie jednohubky v slanine

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs
300 g slaniny Bacon Mecom premium (85% bravčového boku)
2 polievkové lyžice hnedého cukru
1 čajová lyžička mletej červenej papriky (môže byť pikantná)
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
čerstvý rozmarín

Postup:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie „kvádriky“. Tie potom v miske premiešame s trochou olivového oleja a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Necháme v chladničke odležať 2 hodiny. Potom kuracie kúsky zabalíme v slanine tak, aby bola slaninka obtočená okolo kuracieho mäsa. Slaninka by mala na mäsa držať, takže žiadne špáradlá nie sú potrebné.

Obalené kúsky potom obalíme v sladko-pikantnej zmesi, pripravenej zmiešaním hnedého cukru, mletej červenej papriky, čierneho korenia a soli. Takto pripravené jednohubky dáme na rozpálenú panvicu s kvapkou oleja a opekáme z každej strany pár minút. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo opekanými zemiakmi. 

Postup:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie „kvádriky“. Tie potom v miske premiešame s trochou olivového oleja a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Necháme v chladničke odležať 2 hodiny. Potom kuracie kúsky zabalíme v slanine tak, aby bola slaninka obtočená okolo kuracieho mäsa. Slaninka by mala na mäsa držať, takže žiadne špáradlá nie sú potrebné.

Obalené kúsky potom obalíme v sladko-pikantnej zmesi, pripravenej zmiešaním hnedého cukru, mletej červenej papriky, čierneho korenia a soli. Takto pripravené jednohubky dáme na rozpálenú panvicu s kvapkou oleja a opekáme z každej strany pár minút. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo opekanými zemiakmi. 

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!