Šošovicová polievka

s klobáskou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

Staroslovanská klobása Mecom
šošovica
mrkva
petržlen + vňať
soľ, korenie

 

Postup

Na úvod si nezabudnite šošovicu namočiť aspoň dve hodiny vopred. Bude chutnejšia a polievka sa rýchlejšie uvarí. Ak je šošovica namočená, najskôr si nakrájame mrkvu, petržlen a klobásu, všetko dáme do hrnca s vodou, pridáme šošovicu a varíme približne hodinu. Následne ju dochutíme koreninami podľa vlastnej voľby, najlepšie sa však do nej hodí len klasická kombinácia soľ a korenie. Pre dozdobenie môžeme opražiť pár krúžkov klobásky a trošku výpeku naliať do polievky. Podávať ju môžete čistú, prípadne so smotanou alebo dozdobenú petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Hodnotili 0 ľudí