Špargľová

krémová polievka s Bacon chipsom

Ingrediencie:

0,5kg zelenej špargle
100g masla
2 ks šalotky
100 ml bieleho vína
300 ml smotany 33%
250g Bacon Premium
muškátový oriešok
soľ, korenie

Postup

Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

Hodnotili 0 ľudí