Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Šťavnaté francúzske zemiaky s Baconom  

Ingrediencie

500 g zemiakov
1 menší pór
200 ml smotany na varenie
100 g  Bacon Premium
1 Laborecká klobása
4 vajcia
1 polievková lyžica masla
mleté čierne korenie
soľ
čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie

Postup:

Príprava receptu je veľmi jednoduchá a ak si pripravíte vopred ingrediencie, nezaberie veľa času. Ako prvé dáme variť zemiaky v šupke, ktoré budú po 30 minútach hotové a po chvíľke chladenia ich očistíme a nakrájame na približne 0,5 cm plátky. Počas varenia zemiakov uvaríme natvrdo aj dve vajíčka, ktoré po uvarení taktiež ošúpeme a nakrájame na plátky. Aby sme mali ingrediencie vopred pripravené, na tenké plátky pokrájame aj Laboreckú klobásu.

Potom na rozohriatu panvicu vložíme nadrobno nakrájanú slaninu a menší pór a necháme ich pár minút opekať. Medzitým v miske rozmiešame smotanu na varenie s dvomi vajíčkami, osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu vytrieme maslom a začneme ukladať prvú vrstvu zemiakov. Na ne potom uložíme všetku opečenú slaninu s pórom a plátky vajec. Ďalej nasleduje opäť vrstva zemiakov. Teraz všetko zalejeme smotanou zmiešanou s vajíčkami. Použijeme však len približne 2/3 z celého množstva. Ďalej navrstvíme plátky klobásy a posledná vrstva budú zemiaky. Prikryjeme alobalom a dáme na 30 minút pri 180 stupňoch piecť do rúry.

Potom alobal zložíme a zemiaky zalejeme zvyšnou smotanou. Necháme dopiecť v rúre ešte ďalších 10 minút. Pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Postup:

Príprava receptu je veľmi jednoduchá a ak si pripravíte vopred ingrediencie, nezaberie veľa času. Ako prvé dáme variť zemiaky v šupke, ktoré budú po 30 minútach hotové a po chvíľke chladenia ich očistíme a nakrájame na približne 0,5 cm plátky. Počas varenia zemiakov uvaríme natvrdo aj dve vajíčka, ktoré po uvarení taktiež ošúpeme a nakrájame na plátky. Aby sme mali ingrediencie vopred pripravené, na tenké plátky pokrájame aj Laboreckú klobásu.

Potom na rozohriatu panvicu vložíme nadrobno nakrájanú slaninu a menší pór a necháme ich pár minút opekať. Medzitým v miske rozmiešame smotanu na varenie s dvomi vajíčkami, osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu vytrieme maslom a začneme ukladať prvú vrstvu zemiakov. Na ne potom uložíme všetku opečenú slaninu s pórom a plátky vajec. Ďalej nasleduje opäť vrstva zemiakov. Teraz všetko zalejeme smotanou zmiešanou s vajíčkami. Použijeme však len približne 2/3 z celého množstva. Ďalej navrstvíme plátky klobásy a posledná vrstva budú zemiaky. Prikryjeme alobalom a dáme na 30 minút pri 180 stupňoch piecť do rúry.

Potom alobal zložíme a zemiaky zalejeme zvyšnou smotanou. Necháme dopiecť v rúre ešte ďalších 10 minút. Pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!