Štrúdľa

s údenou šunkou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

200 g Údenej bravčovej krkovičky bez kosti
6 vajíčok
Čierne korenie, soľ
tymián
1 cibuľa
2 PL tvrdý syr strúhaný
1 lístkové cesto
sezam

 

Postup

Na panvici si opečieme do sklovita na jemno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú údenú bravčovú krkovičku. Ak chceme, môžeme časť krkovičky nahradiť klobáskou. Opečieme.

Pridáme rozšľahaných 5 vajíčok, syr, čierne korenie, trošku soli a tymián. Miešame pokiaĺ nám nevznikne tuhá vajíčkova plnka.

Rozrolujeme si lístkové cesto. Do stredu si dáme pozdĺžne plnku. Kraje narežeme na pásiky, ktoré na striedačku prekladáme cez plnku. Takto vytvorenú štrúdlu potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 25 minút.

 

Hodnotili 0 ľudí