Kuracia tlačenka

so šalátom z čiernej šošovice Beluga

Ingrediencie:

400 g Kuracej tlačenky
200 g Beluga šošovice
600 ml kuracieho vývaru/zeleninového vývaru
50 g zeleru (nakrájaného na drobné kocky)
1 strúčik cesnaku (nastrúhaný)
1 hrsť plochého petržlenu (nahrubo posekaného)
50 g mrkvy trochu povarenej a nakrájanej na drobné kocky
1 ks jarnej cibuľky (nakrájanej na drobné kolieska)
50g červenej papriky (nakrájanej na drobné kocky)
6 pol. lyžíc olivového oleja
2 pol. lyžíce bieleho vínneho octu
soľ, čierne korenie (čerstvo namleté)

Postup

Vývar privedieme do varu, vložíme doňho šošovicu a uvaríme do mäkka. Necháme trochu vychladnúť a do ešte vlažnej šošovice pridáme ostatné suroviny vrárane oleja a octu a dobre premiešame. Necháme aspoň 30 minút odpočinúť. Podáváme s huspeninou, ktorú môžeme ešte dochutiť octom.

Hodnotili 0 ľudí