Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Šunka so špargľou a strateným vajíčkom

Ingrediencie

200 g Karlovarskej šunky Premium
200 g zelenej špargle            
200 g bielej špargle            
4 ks vajec            
10 ml vínneho octu            
soľ
čierne korenie 


Dressing z rozpusteného masla
100 g koreňovej zeleniny        
1 strúčik cesnaku                
2 ks šalotky                
10 ml vínneho octu            
100 g masla                
20 ml olivového oleja            
soľ
čierne korenie

Postup:

Špargľa a šunka
Špargľu olúpeme, sparíme vo vriacej osolenej vode cca 1-2 minúty, podľa hrúbky, a následne schladíme v ľadovej vode. Špargľu osušíme a nakrájame na kúsky veľké 1 cm. Medzitým si šunku nakrájame na 4 pásy a ohrejeme v pare.
 
Stratené vajíčko
V osolenej vode s octom pripravíme klasickým spôsobom, cez naberačku, stratené  vajíčko. Vajíčko vyklopíme do naberačky a pomaly ho vlejeme do vody privedenej tesne k bodu varu a varíme 3 – 4 minúty. Voda nesmie bublať, aby sa nám vajíčko nepotrhalo. 
 
Dressing z rozpusteného masla
V hrnci si rozpustíme čerstvé maslo, neustále miešame, aby nedošlo k pripáleniu. Maslo necháme vychladnúť a pridáme koreňovú zeleninu, nakrájanú na jemné kocky, spoločne s najemno nakrájanými šalotkami a cesnakom. Nakoniec dochutíme vínnym octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. 
 
Špargľu ochutenú dressingom z masla dáme na tanier, cez ňu položíme teplú šunku a na ňu stratené vajíčko, ktoré pred podávaním ľahko okorením a narežeme.

Postup:

Špargľa a šunka
Špargľu olúpeme, sparíme vo vriacej osolenej vode cca 1-2 minúty, podľa hrúbky, a následne schladíme v ľadovej vode. Špargľu osušíme a nakrájame na kúsky veľké 1 cm. Medzitým si šunku nakrájame na 4 pásy a ohrejeme v pare.
 
Stratené vajíčko
V osolenej vode s octom pripravíme klasickým spôsobom, cez naberačku, stratené  vajíčko. Vajíčko vyklopíme do naberačky a pomaly ho vlejeme do vody privedenej tesne k bodu varu a varíme 3 – 4 minúty. Voda nesmie bublať, aby sa nám vajíčko nepotrhalo. 
 
Dressing z rozpusteného masla
V hrnci si rozpustíme čerstvé maslo, neustále miešame, aby nedošlo k pripáleniu. Maslo necháme vychladnúť a pridáme koreňovú zeleninu, nakrájanú na jemné kocky, spoločne s najemno nakrájanými šalotkami a cesnakom. Nakoniec dochutíme vínnym octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. 
 
Špargľu ochutenú dressingom z masla dáme na tanier, cez ňu položíme teplú šunku a na ňu stratené vajíčko, ktoré pred podávaním ľahko okorením a narežeme.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!