Šunka so špargľou

a strateným vajíčkom

Ingrediencie:

200 g Karlovarskej šunky Premium
200 g zelenej špargle            
200 g bielej špargle            
4 ks vajec            
10 ml vínneho octu            
soľ
čierne korenie 


Dressing z rozpusteného masla
100 g koreňovej zeleniny        
1 strúčik cesnaku                
2 ks šalotky                
10 ml vínneho octu            
100 g masla                
20 ml olivového oleja            
soľ
čierne korenie

Postup

Špargľa a šunka
Špargľu olúpeme, sparíme vo vriacej osolenej vode cca 1-2 minúty, podľa hrúbky, a následne schladíme v ľadovej vode. Špargľu osušíme a nakrájame na kúsky veľké 1 cm. Medzitým si šunku nakrájame na 4 pásy a ohrejeme v pare.
 
Stratené vajíčko
V osolenej vode s octom pripravíme klasickým spôsobom, cez naberačku, stratené  vajíčko. Vajíčko vyklopíme do naberačky a pomaly ho vlejeme do vody privedenej tesne k bodu varu a varíme 3 – 4 minúty. Voda nesmie bublať, aby sa nám vajíčko nepotrhalo. 
 
Dressing z rozpusteného masla
V hrnci si rozpustíme čerstvé maslo, neustále miešame, aby nedošlo k pripáleniu. Maslo necháme vychladnúť a pridáme koreňovú zeleninu, nakrájanú na jemné kocky, spoločne s najemno nakrájanými šalotkami a cesnakom. Nakoniec dochutíme vínnym octom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. 
 
Špargľu ochutenú dressingom z masla dáme na tanier, cez ňu položíme teplú šunku a na ňu stratené vajíčko, ktoré pred podávaním ľahko okorením a narežeme.

Hodnotili 0 ľudí