Šunka v pivnej

marináde

Ingrediencie:

3 plátky Šunky na gril Mecom


Marináda
120 ml cideru alebo piva
60 ml olivového oleja
1 ČL červenej sladkej papriky
1 ČL soli
½ ČL rasce
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať

Cibuľové krúžky
2 – 3  stredne veľké cibule
1 vajce
3 PL cideru alebo piva
2 PL hladkej múky
soľ

Postup

Suroviny na marinádu zmiešame v miske. Pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Šunku naložíme do marinády a necháme odpočívať v chlade cez noc alebo cca 3 hodiny.

Po domarinovaní šunku opečieme krátko na grile z oboch strán.

Cibuľu nakrájame na krúžky.

Pripravíme hladké cestíčko z rozšľahaného vajca, piva, múky a soli. Cibuľové krúžku namáčame do cestíčka a vkladáme do rozpáleného oleja. Opečieme z oboch strán do zlata a podávame k šunke ešte teplé.

Hodnotili 0 ľudí