Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Šunková tlačenka s marinovaným pórom

Ingrediencie

4 ks/100 g šunkovej tlačenky
4 ks póru (biela časť)
1 ks mrkvy (trochu povarenej a pokrájanej na drobné kocky)
1 ks jarnej cibuľky (nakrájanej na kolieska)
1 strúčik cesnak (nastrúhaného)
1 hrsť plocholistého petržlenu (nasekaného na drobno)
200ml olivového oleja
1 pol. lyžica červeného vínneho octu
1 pol. lyžica dijonskej horčice
soľ
čierne korenie (čerstvo namleté)

Postup:

Z póru menšej veľkosti odkrojíme zelený koniec a bielu časť póru dobre umyjeme od hliny. Vodu privedieme do varu a pór povaríme 8 – 10 minút. Potom pór prudko schladíme vo vode s ľadom, necháme odkvapkať, osušíme a nakrájame na kolieska. Z olivového oleja, horčice a octu pripravíme vinaigrette tak, že do horčice zašľaháme olej až vznikne emulzia. Pridáme ocot, cesnak, jarnú cibuľku, mrkvu, petržlen, soľ a čierne korenie. Pór dáme do nízkej širokej nádoby (napr. do pekáča) a prelejeme vinegrettom. Marinujeme aspoň 2 hodiny a potom podávame s plátkami šunkovej tlačenky, ktorú ešte môžeme dochutiť octom.

Postup:

Z póru menšej veľkosti odkrojíme zelený koniec a bielu časť póru dobre umyjeme od hliny. Vodu privedieme do varu a pór povaríme 8 – 10 minút. Potom pór prudko schladíme vo vode s ľadom, necháme odkvapkať, osušíme a nakrájame na kolieska. Z olivového oleja, horčice a octu pripravíme vinaigrette tak, že do horčice zašľaháme olej až vznikne emulzia. Pridáme ocot, cesnak, jarnú cibuľku, mrkvu, petržlen, soľ a čierne korenie. Pór dáme do nízkej širokej nádoby (napr. do pekáča) a prelejeme vinegrettom. Marinujeme aspoň 2 hodiny a potom podávame s plátkami šunkovej tlačenky, ktorú ešte môžeme dochutiť octom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!