Šunkové slimáky

s Karlovarskou šunkou

Ingrediencie:

100g Karlovarskej šunky Mecom
2 PL pretlaku
100g údeného syra
1 dcl mlieka
1/2 ČL cukru
21g droždia
300g hladkej múky
1 vajce
0,5 dcl oleja
1 ČL soli
1 ČL obľúbenej zmesi korenia
olivový olej na potretie

Postup

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy preosejeme hladkú múku, soľ, pridáme jedno vajce, olej, zmes korenia a vopred pripravený kvások. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť jednu hodinu.

Potom ho rozvaľkáme na tenší plát, potrieme ho paradajkovým pretlakom a poukladáme plátky šunky. Posypeme nastrúhaným údeným syrom a zrolujeme. Krájame približne 2 cm hrubé „slimáky“, ktoré ukladáme do misy na pečenie. Na záver potrieme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 až 30 minút. 

Hodnotili 0 ľudí