Šunkovo-syrové

guľky

Ingrediencie:

Šunkovo-syrové guľky s plesňovým syrom
50 g Zlatej dusenej šunky Mecom
50 g masla
50 g syra so zelenou plesňou
1 polievková lyžica plnotučnej horčice
nasekané pistácie na obaľovanie


Šunkovo-syrové guľky s gréckym syrom
50 g Zlatej dusenej šunky Mecom
50 g masla
100 g gréckeho syra feta
30 g červenej papriky v oleji
mleté čierne korenie
čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať na obaľovanie

Postup

Obidve varianty syrových guliek pripravíme rovnakým spôsobom. Šunku, syry a červenú papriku nakrájame na drobné kúsky. Maslo izbovej teploty premiešame s ostatnými ingredienciami na hustý krém a potom ho vložíme na 30 minút do chladničky.

Keď je krém stuhnutý, vytvarujeme z neho menšie guľky. Maslo sa v rukách rýchlo roztápa, preto musíme byť pri tvarovaní guliek rýchli. Guľky vložíme opäť do chladničky a medzitým si na drobno nakrájame čerstvú pažítku a nasekáme pistácie. Na záver syrové guľky obalíme v pažítke alebo v pistáciách a môžeme podávať s opečeným toastom. 

Hodnotili 0 ľudí