Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Šunkový sendvič s domácou chrenovou majonézou

Ingrediencie

chrenová majonéza
1 vaječný žĺtok
150 ml oleja
asi 10 cm koreň chrenu
citrónová šťava
štipka soli


sendvič
Karlovarská šunka Mecom Premium
toastový chlieb
kučeravý šalát
rajčiny

Postup:

Chren očistíme a nastrúhame na najdrobnejšom strúhadle – v podstate by sme ho mali roztrieť na kašu, mierne vodnatú. Tak sa z chrenu uvoľní najviac arómy.

Do veľkej misy dáme jeden vaječný žĺtok. Zoberieme si elektrický ručný šľahač alebo šľahaciu metličku a začneme vmiešavať olej do žĺtka. Pozor, začnite pomaly po kvapkách alebo veľmi malých množstvách. Je to dôležité. Po vmiešaní celého oleja by sme mali dostať hustú majonézu. Tú zjemníme pridaním citrónovej šťavy, asi tak 1 až 2 čajové lyžičky. Majonéza sa zriedi a trošku vybledne. Následne pridáme nastrúhaný chren a trošku soli. Majonézu dobre premiešame a uskladníme v zatvorenom pohári v chladničke.

Zoberieme si mriežkovanú panvicu a poriadne ju rozohrejeme. Toastový chlieb na nej z jednej strany opečieme, aby sme dostali chrumkavý chlieb, ktorý bude navyše pekne pokreslený hnedými čiarami.

Šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Rajčiny umyjeme a nakrájame na kolieska.

Začneme skladať sendvič v poradí: krajec toatového chleba, chrenová majonéza, šalát, rajčina, šunka, opäť krajec chleba.

Postup:

Chren očistíme a nastrúhame na najdrobnejšom strúhadle – v podstate by sme ho mali roztrieť na kašu, mierne vodnatú. Tak sa z chrenu uvoľní najviac arómy.

Do veľkej misy dáme jeden vaječný žĺtok. Zoberieme si elektrický ručný šľahač alebo šľahaciu metličku a začneme vmiešavať olej do žĺtka. Pozor, začnite pomaly po kvapkách alebo veľmi malých množstvách. Je to dôležité. Po vmiešaní celého oleja by sme mali dostať hustú majonézu. Tú zjemníme pridaním citrónovej šťavy, asi tak 1 až 2 čajové lyžičky. Majonéza sa zriedi a trošku vybledne. Následne pridáme nastrúhaný chren a trošku soli. Majonézu dobre premiešame a uskladníme v zatvorenom pohári v chladničke.

Zoberieme si mriežkovanú panvicu a poriadne ju rozohrejeme. Toastový chlieb na nej z jednej strany opečieme, aby sme dostali chrumkavý chlieb, ktorý bude navyše pekne pokreslený hnedými čiarami.

Šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Rajčiny umyjeme a nakrájame na kolieska.

Začneme skladať sendvič v poradí: krajec toatového chleba, chrenová majonéza, šalát, rajčina, šunka, opäť krajec chleba.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!