Šunkový veniec

s Karlovarskou šunkou

Ingrediencie:

2 balenia Karlovarskej šunky  Mecom Premium
2 balenia vyvaľkaného lístkového cesta
nastrúhané syry - gouda, cheddar, mozzarella
bazalkové pesto
kápia
petržlenová vňať
vajíčko

Postup

Rúru vyhrejeme na 190°C. Lístkové cesto nakrájame na 18 rovnoramenných trojuholníkov.

Na pracovnú dosku položíme menšiu misku hore dnom. Pomôže nám vytvarovať veniec. Okolo misky pravidelne rozložíme trojuholníky lístkového cesta do tvaru hviezdice (kratšia strana trojuholníkov sa nachádza pri miske). Cesto potrieme bazalkovým pestom. Do stredu (okolo misky) začneme vrstviť suroviny v poradí šunka - gouda - cheddar - šunka - mozzarella. Pridáme na kocky nakrájanú kápiu a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Odstránime misku zo stredu a všetky trojuholníky cesta preložíme cez navrstvené suroviny. Takto vytvoríme veniec. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Veniec preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista asi 25 minút.

 
 
Hodnotili 0 ľudí