Tartaletky plnené

šunkovým krémom

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

250 g hladkej múky
1 vajíčko
125 g masla
1 ČL soli
studená voda

150 g Slovenská šunka Mecom
150 g masla
Soľ, čierne korenie
2 PL kyslej smotany
100 ml šľahačkovej smotany
2 ČL chrenu

Postup

Z múky, vajíčka, masla a soli si rukami vymiesime kompaktné cesto. Podľa potreby pridávame po lyžiciach studenú vodu tak, aby sa cesto spojilo ale nebolo lepivé.

Cesto rozvaľkáme povykrajujeme kruhy a vložíme do tartaletkových formičiek. Tie následne prikryjeme papierom na pečenie a naňho nasypeme fazuľu. Tá zabezpečí, že sa počas pečenia cesto nenadvihne.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 – 20 minút, následne odstránime fazuľu s papierom na pečenie a dopekáme 5 – 10 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.

Maslo izbovej teploty si vyšľaháme do penova, osolíme a okoreníme. Ručne vmiešame nadrobno nakrájanú šunku a kyslú smotanu izbovej teploty.

Smotanu na šľahanie a chren si vyšľaháme do tuha a vmiešame opatrne do ostaných surovnín. Necháme zachladiť a následne plníme tartaletky šunkovou plnkou. Podávame zachladené.

Hodnotili 0 ľudí