Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Teľací burger so sušenými paradajkami

Ingrediencie

1 burger žemľa
125g mletého teľacieho mäsa
1 - 2 sušené paradajky naložené v olivovom oleji
1 cibuľa
2 lyžice červeného vinného octu
2 lyžice olivového oleja
štipka čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 - 2 listy rímskeho šalátu
4 čierne olivy bez kôstky
pár lístkov bazalky
2 - 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s

Postup:

Pomleté mäso okoreňte a vytvarujte placku hrubú asi 1,5 cm trošku širšiu ako žemľa. Opečte ju na rozpálenej panvici alebo grile 3 - 4 minúty z každej strany, nechajte 5 minút odpočívať a posoľte.

Medzitým si rozrežte burger žemľu a opečte jej vnútorné strany na rozohriatom grile do chrumkava.

Šalotku nakrájajte na jemno a opečte ju na olivovom oleji do zlatista, potom pridajte 2 lyžice červeného vinného octu a miešajte, kým sa ocot zredukuje. Potom pridajte pokrájané čierne olivy a ešte chvíľku opekajte.

Na spodnú časť opečenej žemle namažte 1 - 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s, pridajte list rímskeho šalátu, na ktorý položte šťavnatý burger. Naňho naukladajte zmes z cibule a olív, lístky bazalky, sušené paradajky a ďalšie 1 - 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s. Pre zvýraznenie chute, môžete pridať trošku čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Postup:

Pomleté mäso okoreňte a vytvarujte placku hrubú asi 1,5 cm trošku širšiu ako žemľa. Opečte ju na rozpálenej panvici alebo grile 3 - 4 minúty z každej strany, nechajte 5 minút odpočívať a posoľte.

Medzitým si rozrežte burger žemľu a opečte jej vnútorné strany na rozohriatom grile do chrumkava.

Šalotku nakrájajte na jemno a opečte ju na olivovom oleji do zlatista, potom pridajte 2 lyžice červeného vinného octu a miešajte, kým sa ocot zredukuje. Potom pridajte pokrájané čierne olivy a ešte chvíľku opekajte.

Na spodnú časť opečenej žemle namažte 1 - 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s, pridajte list rímskeho šalátu, na ktorý položte šťavnatý burger. Naňho naukladajte zmes z cibule a olív, lístky bazalky, sušené paradajky a ďalšie 1 - 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s. Pre zvýraznenie chute, môžete pridať trošku čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!