Tlačenka s cibuľovou marmeládou

a topinkami s cesnakovou nátierkou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

Bravčová tlačenka Mecom
bageta
2 biele cibule
4 PL kryštálového cukru
3 PL basamicového octu
Soľ, čierne korenie
olivový olej
tymián
šťava z ½ citróna

3 hlavy cesnaku
2 PL masla
Soľ
čierne korenie

Postup

Cesnakové hlavy si neošúpané rozrežeme priečne. Vložíme do plechu, polejeme olivovým olejom, osolíme a necháme piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 45 – 50 minút.

Keď máme cesnak upečený, očistíme ho od šupiek, vložíme do misky a zmiešame s maslom, osolíme a okoreníme, Cesnak sa snažíme popučiť. Vložíme do chladničky.

Cibuľu si očistíme a nakrájame na pásiky. Do menšieho hrnca si dáme olivový olej, pridáme cibuľu a osolíme. Varíme za občasného miešania cca 15 minút, pokiaľ cibuľa nezmäkne. Pridáme cukor, balsamico, čierne korenie a šťavu z citróna. Varíme, pokiaľ zmes nezhustne.

Na záver pridáme tymián a necháme variť cca 5 minút.

Tlačenku si nakrájame a podávame s cibuľovým džemom a opečenou bagetou s cesnakovou nátierkou.

Hodnotili 0 ľudí