Tofu burger

Ingrediencie:

100 g tofu
lyžička nasekaného tymiánu
soľ, čierne korenie
1 lyžica oleja
1 veľká celozrnná žemľa
1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann´s
niekoľko listov mladého šalátu
2 plátky paradajky
2 lyžice tmavých olív 
vetvička sekanej pažítky

Postup

Tofu rozpučíme, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho jednu placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na panvici rozohrejeme olej, tofu sprudka orestujeme z oboch strán do zlatista.

    Žemle rozpolíme, na grile všetky časti opečieme z oboch strán.

    Na spodný diel dáme polovicu tatárskej omáčky Hellmann´s, na ňu šalát a plátky paradajky. Položíme opečené tofu, namažeme druhou časťou tatárskej omáčky Hellmann´s a posypeme nasekanými olivami a pažítkou.

Hodnotili 0 ľudí