Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Trhací chlieb s Kalinkou

Ingrediencie

Cesto:
60 ml teplej vody
4 PL masla
80 ml mlieka
2 vajíčka
1 balenie sušeného droždia
400 g hladkej múky
1 PL cukru
½ ČL soli


Plnka:
75 g Kalinka salámy Mecom
Kečup alebo domáca paradajková omáčka
150 g strúhaného eidamu

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto, ktoré potrebuje 90 minút kysnúť. Do misky si vložíme 3/4 múky, cukor, droždie, soľ.

Na sporák si dáme zahrievať maslo a mlieko. Keď je celé maslo roztopené, prilejeme vlažnú vodu a premiešame. Vlažnú zmes primiešame k múke a cesto dáme miesiť. Postupne pridávame vajíčka. Ak je potrebné pridávame postupne zvyšnú ¼ múky. Množstvo potrebnej múky závisí od veľkosti vajíčok.

Cesto necháme miesiť cca 10 minút, pokiaľ sa neodlepuje od stien misky. Na pomúčenej doske z neho vypracujeme bochník a necháme kysnúť v miske prikrytej utierkou cca 60 – 90 minút.

Nakysnuté cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Natrieme kečupom alebo domácou paradajkovou omáčkou, ktorú si vyrobíme zmiešaním paradajkového pyré, korenia, cesnaku a soli. Rozložíme salámu a posypeme syrom.

Cesto prerežeme pozdĺžne na pásy s výškou cca 10 cm. Poukladáme ich na seba do výšky a následne rozrežeme na štvorčeky. Tie vložíme na stojato do malej formy na chlebík. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte cca 30 minút.

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút do zlata. Podávame so šalátom.

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto, ktoré potrebuje 90 minút kysnúť. Do misky si vložíme 3/4 múky, cukor, droždie, soľ.

Na sporák si dáme zahrievať maslo a mlieko. Keď je celé maslo roztopené, prilejeme vlažnú vodu a premiešame. Vlažnú zmes primiešame k múke a cesto dáme miesiť. Postupne pridávame vajíčka. Ak je potrebné pridávame postupne zvyšnú ¼ múky. Množstvo potrebnej múky závisí od veľkosti vajíčok.

Cesto necháme miesiť cca 10 minút, pokiaľ sa neodlepuje od stien misky. Na pomúčenej doske z neho vypracujeme bochník a necháme kysnúť v miske prikrytej utierkou cca 60 – 90 minút.

Nakysnuté cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Natrieme kečupom alebo domácou paradajkovou omáčkou, ktorú si vyrobíme zmiešaním paradajkového pyré, korenia, cesnaku a soli. Rozložíme salámu a posypeme syrom.

Cesto prerežeme pozdĺžne na pásy s výškou cca 10 cm. Poukladáme ich na seba do výšky a následne rozrežeme na štvorčeky. Tie vložíme na stojato do malej formy na chlebík. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte cca 30 minút.

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút do zlata. Podávame so šalátom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!