Omeleta

s hlivou ustricovou

Ingrediencie:

8 bielkov a 2 žĺtky
100 g čerstvej hlivy ustricovej
1 ks červenej cibule
100 g morčacej šunky
soľ
čierne korenie
1 vetvička čerstvého petržlenu
10 g masla
4 krajce celozrnného chleba
1 ks gervais (syr)
4 ks reďkovky
pažítka

Postup

Vajcia ušľaháme a dochutíme soľou a čiernym korením. Rozohrejeme panvicu potretú maslom a orestujeme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, hlivu ustricovú a morčaciu šunku. Zmes zalejeme vyšľahanými vajcami, posypeme nasekaným petržlenom a upečieme nadýchanú omeletu. Zrolovanú omeletu podávame s krajcom celozrnného chleba, ktorý natrieme syrom gervais, pridáme plátky reďkoviek a posypeme nasekanou pažítkou.

Hodnotili 0 ľudí