Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Vajíčkové muffiny  

Ingrediencie

4 vajcia
50ml mlieka
nadrobno nakrájaná sezónna zelenina
bylinky podľa chuti
soľ
slanina
párok, klobáska alebo údené mäso podľa preferencií

Postup:

Vajíčka v miske rozšľaháme s mliekom a osolíme. Do muffinovej formy vložíme plátok slaniny a nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu podľa chuti (cibuľka, paprika, paradajka, kukurice, šampiňóny). Nakrájanú zeleninu môžeme pred pridaním do formy opražiť na masle – to sa hodí hlavne pri tvrdších druhoch ako je napríklad mrkva alebo brokolica. Pridáme pokrájané mäso a bylinky podľa chuti (petržlenovú vňať, tymián, koriander, bazalku). Takto naplnené formičky zalejeme vajíčkom s mliekom a lyžičkou opatrne zľahka vo formičke premiešame, aby všetko nezostalo len na dne.

Formičky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 15 minút. Hotové vajíčkové muffiny dozdobíme bylinkou a podávame. Môžeme tiež zľahka namazať medovou či celozrnnou horčicou.

Postup:

Vajíčka v miske rozšľaháme s mliekom a osolíme. Do muffinovej formy vložíme plátok slaniny a nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu podľa chuti (cibuľka, paprika, paradajka, kukurice, šampiňóny). Nakrájanú zeleninu môžeme pred pridaním do formy opražiť na masle – to sa hodí hlavne pri tvrdších druhoch ako je napríklad mrkva alebo brokolica. Pridáme pokrájané mäso a bylinky podľa chuti (petržlenovú vňať, tymián, koriander, bazalku). Takto naplnené formičky zalejeme vajíčkom s mliekom a lyžičkou opatrne zľahka vo formičke premiešame, aby všetko nezostalo len na dne.

Formičky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 15 minút. Hotové vajíčkové muffiny dozdobíme bylinkou a podávame. Môžeme tiež zľahka namazať medovou či celozrnnou horčicou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!