Vianočná šunka

s medovo-horčicovým glazé

Ingrediencie:

1,5 - 2kg Šunky s kožou
250 g medu
80 g celozrnnej horčice
80 g hnedého trstinového cukru
60 g masla

Postup

Šunku položíme do nádoby na pečenie kožou hore, zakryjeme alobalom a v trúbe predhriatej na 160 °C pečieme približne 45 minút až hodinu. Ostatné ingrediencie dáme do panvice a za stáleho miešania na miernom plameni varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Šunku vyberieme z trúby, kôžu narežeme na štvorčeky, celú potrieme štvrťkou pripraveného glazé, zvýšíme teplotu na 200 °C, vrátime nezakrytú do trúby a pečieme 15 minút. Potom šunku znovu potrieme štvrťkou glazé, pečieme ďalších 15 minút a celé opakujeme ešte dvakrát. Hotovú šunku vyberieme z trúby, necháme 15 minút odpočinúť a podávame.

Hodnotili 0 ľudí