Veniec z lístkového cesta - Vieme čo vám chutí

Veniec

z lístkového cesta

Ingrediencie:

1 vajce
4 hrste baby špenátu
4 hrste strúhaného eidamu
lístkové cesto
soľ
olivy

Postup

Bazalkové alebo špenátové pesto: 4 hrste bazalkových lístkov alebo špenátu, 100 ml parmezánu, hrsť vlašských orechov, olivový olej, soľ a čierne korenie.

Pesto si pripravíme vymixovaním všetkých surovín potrebných na pesto do hladka. Olivový olej pridávame podľa potreby tak, aby pesto bolo dobre rozotierateľné, ale nie príliš riedke.
Lístkové cesto si vyvaľkáme do veľkého kruhu a položíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Cca 5 cm od vonkajšieho okraja začneme nanášať do kruhu pesto tak, aby nám v strede ostal ešte prázdny nenatretý kruh s priemerom asi 15 cm. Na pesto uložíme do kruhu plátky šunky, špenát, strúhaný syr a olivy. 
Vonkajší nenaplnený okraj lístkového cesta prehneme cez plnku. Vnútorný nenaplnený kruh rozrežeme ako pizzu a vzniknuté trojuholníky prehneme cez plnku a prilepíme na cesto z vonkajšieho okraju.
 
Celý veniec potrieme vajíčkom a osolíme. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 – 30 minút, pokiaľ veniec nie je zlatistý.
5 Hodnotili 1 ľudí